На 09.11.2018 г. в  Трето основно училище „Доктор Петър Берон“ се откри Четвъртото детско полицейско управление на територията на град Монтана. Трдиционно доброто сътрудничество между полицията и нашето училище бе препотвърдено с подписването на Декларация за партньорство и Споразумение за партньорство, а като трета страна тази година се включи и община Монтана. Пред многобройната публика бе строен блокът с доброволците, които с голямо вълнение се заклеха, че ще работят всеотдайно под девиза СЪС ЗНАНИЕ, РЕД И ДОБРОТА ЩЕ СПАСИМ СВЕТА.
            Сред гостите  на празника бяха главен инспектор Бисер Йончев – началник на Районно управление Монтана, г-н Александър Герасимов – директор на Дирекция хуманитарни дейности в община Монтана, експерти от РУО – Монтана, родители,  граждани. Всички те се  насладиха на програмата, подготвена от учениците в Трето основно училище, които рецитираха, пяха, танцуваха.

 

Публикувано на 11.11.2018 г.

С  кратък рецитал по повод  1-ви ноември – Деня на народните будители, ученици от шести клас поздравиха своите преподаватели и съученици. Те припомниха имената, думите и делата на известни български книжовници, наставници, просветители и борци за свобода, изградили националното ни самочувствие и ценности. В празничната програма взеха участие и сборна група по ФУЧ музика с ръководител Лилия Попова, които развълнуваха присъстващите с изпълнението на патриотичната песен „Хубава си, моя горо”.

В понеделник ученици от петите и шестите класове с вълнение и старание подготвиха проекти  по случай предстоящия празник – Деня на народните будители. Таблата бяха експонирани в коридора на втория етаж на училището. Добре подбраният материал, състоящ се от текст и снимки, както и естетичният вид на таблата, привлече погледите на ученици и учители.

Публикувано на 31.10.2018 г.

Седмицата на  четенето се откри с разгорещена дискусия на тема  „Езикът, който ни събира, езикът, който ни разделя“.  Седмокласниците се обедниха около заключението, че езикът е  безценен инструмент, но как ще го използваме зависи само от нас. В подкрепа на тезата  учениците припомниха древния мит за вавилонското стълпотворение,  според който хората престават да се изслушват и да се разбират. Затова Бог ги наказва като им отнема привилегията да говорят на един и същи език и ги наказва, давайки на всеки народ различен език.  Всеки може сам да извади поуката си от тази мъдрост.

Едно интересно предизвикателство накара учениците от шести и седми клас да вложат цялата си сръчност и изобретателност, за да изработят макет на любимата си книга. Най-сполучливите екземпляри, изложихме и импровизираната експозиция предизвика голям интерес  у по – малките ученици. 

Публикувано на 27.10.2018 г.

По повод отбелязване на 89 годишнината от рождението на Й. Радичков, учениците от ГЦОУД - 4 клас заедно с г-жа Ирена Лазарова и г-жа Даниела Иванова поднесоха цветя и се поклониха пред паметта и делото на "магьосника от Северозапада".

Публикувано на 26.10.2018 г.

Дарителска кампания организираха г-жа Марияна Петрова, родители и ученици от четвърти "Г" клас на Трето ОУ "Д-р П. Берон" – Монтана. Така те зарадваха децата от ДГ "Слънчице" в с. Якимово. Лично занесоха тоалетни принадлежности, учебни помагала, играчки и дрехи, които ще бъдат разпределени и във филиалите на ДГ, където се обучават и част от децата, живели при отец Иван от Нови хан.
Всички ученици и родители с ентусиазъм откликнаха на идеята и в много кратки срокове закупиха и събраха необходимите материали. Директорът на ДГ, г-жа Мариана Иванова, и педагогическият състав посрещнаха гостите радушно и благодариха за добротворчеството, като изразиха надежда, че и в бъдеще ще има такива благодетели, които да откликват на нуждите на подрастващото поколение. Малките възпитаници се зарадваха много на приятната изненада, която ще направи ежедневието в ДГ още по-ползотворно.

Публикувано на 17.10.2018 г.

Какво най – много отива на детското лице?  УСМИВКАТА е верният отговор.  А занаете ли, че и тя има свой празник?  По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври. Основател на Световния ден на усмивката, както и автор популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.
Датата е в началото на октомври, защото определено има нужда от повече усмивки. Стотици усмихнати ученици на този ден донесоха  любимите си мисли за усмивката и с тях оформиха своеобразен кът, пред който се снимаха, радваха, разменяха шеги.

Публикувано на 06.10.2018 г.

Пети октомври е Денят на учителя. На този ден  учениците от ученическия съвет, влязоха в ролята на пощальони.  От името на всички ученици в Трето основно училище „Доктор Петър Берон“  те застанаха пред своите учители, за да ги поздравят по повод професионалния  празник, да им пожелаят здраве, търпение и удовлетворение от положените усилия, за да изразят своето уважение и преклонение пред техния труд, пред личността на всеки един от тях. Направиха го като прочетоха избрани фрагменти от есето на големия  публицист Стефан Продев, посветено на българския учител.

Публикувано на 06.10.2018 г.

На 04.10.2018 г. в Младежки дом - Монтана се проведе заключителен информационен ден по проект "Твоят час". На импровизиран щанд учениците ни показаха изделия, изработени от клубове по проекта : "Сръчни ръчички" с ръководител г-жа С. Иванова, "Колорит" с ръководител г-жа В. Михайлова и "Млади предприемачи" с ръководител г-жа И. Сибинова. Началникът на инспектората г-жа Т. Трайкова награди нашето училище с предметни награди.
Благодарим на всички деца, които през тези две години работиха неуморно и с любов!

Публикувано на 05.10.2018 г.

В благотворителната инициатива "Капачки за бъдеще” се включи и нашата ученичка Биляна Каменова от VІ Б клас, която събра и предаде 58 кг. И този път целта на инициативата е да бъде закупен кувьоз за нуждаеща се болница. В края на миналата година със средствата от рециклирането на пластмасови капачки са дарени кувьози за болниците в Червен Бряг и в Чирпан.

Публикувано на 02.10.2018 г.

Публикувано на 18.09.2018 г.

 

Колективът на ІІІ ОУ "Д-р Петър Берон" - Монтана, най-любезно ви кани на тържественото откриване на учебната 2018/2019 година, което ще се състои на 17 септември 2018 г. от 9:00 часа в двора на училището!