В рамките на Европейската седмица на програмирането /Code Week/, която тази година се провежда под мотото „Вдъхнете живот на вашите идеи”, в ІІІ ОУ „Д-р Петър Берон” – Монтана се проведоха редица занимания. Тяхната цел бе учениците да направят първи стъпки в програмирането. Работата им с роботчетата „Финч“, Blue-Boot и Bee-Bot  развива у децата въображението, логическото мислене и  изобретателността и им показва, че програмирането може да е интересно, забавно и полезно.
108 ученици от ІІ до VІ клас се научиха как се задават команди, как се програмират действията им така, че роботчетата по зададен маршрут да се пpидвижат дo oпpeдeлeна цeл. Учениците от ІІ – ІІІ клас направиха първите си стъпки в програмирането с роботчетата Blue-Boot и Bee-Bot. По-големите ученици сръчно боравиха с бутоните за управление и без затруднения се справиха с поставените им задачи с Финч роботите.
Занятията се организираха съвместно с РБ „Гео Милев”, гр. Монтана.

Публикувано на 19.10.2020 г.

Европейският ден на спорта в училище се проведе на 27.09.2019 г. в ІІІ ОУ Д-р Петър Берон” – Монтана, като спортен празник. Откри се тържествено в 16:30 часа от г-жа Мариана Калеева, директор на училището.

През тази година темата на Европейския ден на спорта в училище е "Здравословен начин на живот". Във връзка с това учениците от III и IV клас в целодневната организация на учебния ден и родители се включиха в инициативата под надслов "Здравословен начин на живот". Денят се отбеляза с емоционалните игри "Познай плода" и "Земята на съкровищата", а след това се проведе дискусия с учениците на тема "Плодовете и зеленчуците в моето ежедневно меню".

В деня се проведоха различни събития свързани с физическа активност:

Щафетно бягане 30 метра (с ученици І клас);

Народна топка(с ученици от ІІ клас);

Щафетни игри (с ученици от ІІІ и ІV клас);

Футболни срещи (организирани 3 броя срещи, с ученици ІІ клас и ученици V - VІІ клас);

Стрийтбол (1 среща между ученици от 5 клас).;

Майсторско управление на велосипед (с участието на ученици V - VІІ клас).;

Демонстрация на майсторско управление на ролери (участват ученици VІ - VІІ клас);

Състезание за въртене на обръч (с ученици V – VІ клас);

Състезание по скачане на въже (с ученици V клас);

Баскетбол (1 демонстративна среща между ученици V - VІІ клас и родители).

В 19:00 спортният празник се закри с български хора.

Публикувано на 29.09.2019 г.

 

Колективът на ІІІ ОУ "Д-р Петър Берон" - Монтана, най-любезно ви кани на тържественото откриване на учебната 2019/2020 година, което ще се състои на 16 септември 2019 г. от 13:00 часа в двора на училището!