Щастливи, усмихнати, ученолюбиви – такива са нашите ученици.
 В началото на новата учебна година участниците във финалния кръг на състезанието по английски език”Аз зная английски”, което се проведе в края на предходната учебна година,получиха своите награди.
Финалистите ,наградени с купи са двама четвъртокласници и двама третокласници. Останалите ученици получиха златни, сребърни и бронзови медали, както и грамоти.
Гордеем се с вас, мили деца!
Успешна учебна година!

 

ИНФОРМАЦИЯ

ЗА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В III ОУ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" - МОНТАНА

ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА КЪМ 26.09.2022 Г.

 

КЛАС СВОБОДНИ МЕСТА
I 0
II 0
III 1
IV 0
V 9
VI 2
VII 8

.Публикувано на 23.09.2022 г.

В рамките на Европейската седмица на мобилността  учениците от нашето училище се включиха в различни инициативи. 
Под мотото "Чист въздух-ти си на ход" те демонстрираха, че идеята за живот без автомобили е не само реална, но и приятна.

Под надслов "Ден без жертви на пътя" малките ученици се включиха с рисунки ,  а четвъртокласниците редиха пъзели.

Под ръководството на г-н Красимир Рангелов , ученици от седми клас, се включиха в инициативата на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата под надслов – „Ден без жертви на пътя“.
На централния булевард „3-ти март“, в присъствието на служители на пътна полиция бяха раздадени листовки на водачи на моторни превозни средства, с призив за стриктно спазване на правилата за движение по пътищата.

Публикувано на 22.09.2022 г.

Първият учебен ден носи вълнение и радост. 15-ти септември е
вълнуващ и за учениците и за родителите, но най-вече се вълнуват
първокласниците. Честит първи учебен ден на учениците! Ръководството
и колектива на III-то ОУ“Д-р Петър Берон“ пожелава успешна и ползотворна
учебна година!

 

Председателят на 39-то Народно събрание доц. д-р Борислав  Великов удари символично първия звънец в най-голямото основно училище в Монтана - Трето ОУ „Петър Берон“ на 15 септември. После в рамките на празничния ритуал по посрещане на най-малките той въведе в клас първокласник до чина му за първия учебен час.
Доц. Великов беше специален гост за първия учебен ден в училището по покана на директорката Людмила Крумова. Там бяха и кметът Златко Живков, председателят на Общинския съвет Иво Иванов, който е баща на първокласник, зам.-председателят на ОбС инж. Валери Георгиев, свещеници, родители и гости.
В приветствието си доц. Великов припомни, че основните положения в съвременните закони в сферата на образованието са приети по времето, когато като народен представител той бе начело като председател на комисията по образование и наука в Народното събрание .
Доц. Великов се пошегува, че половин век е бил звънеца на първия учебен ден като преподавател на студентите в Минно-геоложкия университет, а първокласник е бил преди почти седем десетилетия, но си спомня добре вълнението от първия учебен ден. Той пожела усърдие в учението и подчерта, че не само компютрите трябва да са на първо място, но и да се ориентират децата към специалности в сферата на биологията, химията, инженерните науки, математиката.
Като почетен гражданин на Монтана и в духа на своята кауза за подпомагане с приоритет на образованието във своята всеизвестна дарителска дейност, доц. Великов дари 1000 лева, които ще бъдат използвани за оборудването на  открита площадка за шах-мат в двора на училището.

Публикувано на 16.09.2022 г.

По случай откриването на новата 2022/2023 учебна година
Ръководството и колективът на
III ОУ „Д-р Петър Берон” –Монтана
най-учтиво Ви кани да присъствате на
       тържество, което ще се състои на 15.09.2022 г.
от 9.30 ч. в двора на училището.

ИНФОРМАЦИЯ

ЗА СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В III ОУ "Д-Р ПЕТЪР БЕРОН" - МОНТАНА

ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА КЪМ 10.08.2022 Г.

 

КЛАС СВОБОДНИ МЕСТА
I 0
II 0
III 3
IV 0
V 10
VI 2
VII 8

.