Публикувано на 16.06.2020 г.

В седмицата от 11 - 17 май, училището ни отбеляза Седмицата за пътна безопасност, като част от Европейската седмица по пътна безопасност. Всички ученици се включиха в инициативата за рисунки и колажи , посветени на БДП. Някои от децата ни изненадаха с ролеви игри. Седмицата завърши с призив от учениците към всички деца, активни участници в пътното движение. Познаването и спазването на правилата на улицата, би направило децата ни по-разумни и по- отговорни към собственият си живот и този на другите.

Публикувано на 16.05.2020 г.

На 04.03.2020 година в ІІІ ОУ „Д-р П. Берон”  се проведе училищния кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“. Целта й е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. Учениците желаещи да участват във викторината, на случаен принцип сформираха три отбора.

           Комисия в състав: Красимир Рангелов, Людмила Крумова и Светла Цолова-Каменова, осигури безпристрастно съдийство и определи победителя между отборите.

           Борбата бе оспорвана, но победителят е само един -  Отбор 2 в състав: Симона Илиянова VІ Б клас, Александра Петрова VІ Б клас, Виктор Георгиев VІ А клас и Даниел Кирков V А клас. 

Публикувано на 04.03.2020 г.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

С настъпването на зимния сезон и произтичащите от това: къса светла част от денонощието, намалена видимост, усложнена пътна обстановка и др. се повишава риска от възникване на пътно-транспортни произшествия. С цел превенция на пътно-транспортния травматизъм  е необходимо да бъде насочено вниманието на всички участници в движението към рисковете, опасностите и възможностите да бъдат предотвратени.
Във връзка с безопасността на движение по пътищата през зимния сезон, празниците, коледната и зимна ваканция ви припомняме, че за безопасността на вашето дете на пътя е удачно да се поставят светлоотразителни елементи по връхните му дрехи. Децата са едни от най-уязвимите участници в движението. Вашият личен пример до голяма степен оказва влияние върху формирането на поведението на детето като участник в пътното движение – пешеходци, велосипедисти и пътници в превозните средства.

Публикувано на 11.12.2019 г.

На 17 ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Излизайки от дома, службата, училището, магазина, всеки от нас се превръща в участник в движението по пътищата било като пешеходец, пътник или водач.
Но не всеки ден всички се връщат у дома ...
Нека в днешният ден отправим апел:
Нека бъдем отговорни пешеходци , водачи и пътници!
Нека възпитаваме децата си в спазване на закона!
Животът не е резервна част!!!

Публикувано на 17.11.2019 г.

Европейски ден без загинали на пътя (EDWARD)

Безопасността на движението по пътищата и опазването на здравето и живота на децата и учениците е споделена отговорност и грижа на цялото общество.
По случай 26.септември – Европейски ден без загинали на пътя всички ученици от ІІІ ОУ „Д-р Петър Берон” – Монтана се включиха в инициативата под мотото "Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!".
С поставяне на цветя върху пешеходна пътека и едноминутно мълчание, възпитаниците и училищния екип почетоха паметта на жертвите от пътно-транспортни произшествия в България.
На участниците в движението бяха раздадени символични сърца с послания за култура на пътя и безопасно шофиране.

Публикувано на 27.09.2019 г.