Във връзка с приключване на учебната година за учениците от начален етап и предстоящите пътувания на дълги разстояния характерни за летния сезон , по инициатива на Училищната комисия по БДП, се проведе състезание по майсторско управление на велосипед и оказване на първа помощ при пътен инцидент.
Учениците демонстрираха своите умения при управление на велосипед в сложна ситуация и знанията си за поддържане живота на пострадали хора до момента , в който им бъде оказана професионална медицинска помощ.

 

 

Публикувано на 20.05.2022 г.

Трето ОУ „Д-р Петър Берон“ гр. Монтана, се включи в кампанията за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия в рамките на Европейския ден без загинали на пътя, който се провежда на територията на Европа на 21 септември.
Учениците от начален етап, облечени в светло-отразителни жилетки на едно от кръстовищата пред училището отправиха апел към всички участници в движението по пътищата чрез посланието на кампанията „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“!
Учениците от прогимназиален етап подготвиха изложба от рисунки посветена на инициативата както и листовки с призив за спазване на правилата за движение по пътищата, които бяха раздадени на учениците при влизане за учебни занимания.

Публикувано на 23.09.2021 г.

На 14.05.2021 г. бе представена симулативна демонстрация за оказване на долекарска помощ. Тя бе изпълнена от доброволци на детски авариен екип към санпоста на училището, обучен от фелдшер Красина Димитрова-Асенова, да оказва първа долекарска помощ.
Представен бе инцидент с велосипед с един пострадал (съмнение за счупена бедрена кост на десен крайник и ръка на велосипедиста). Учениците наблюдаваха как до идването на специализираните екипи могат да се предприемат незабавни мерки, като се осигури безопасност на уличното платно и как да окажат първа помощ с подръчни средства и автоаптечки. Действията на детския авариен екип бяха насочени към разпознаване на нараняванията по наличните симптоми на пострадалия и какви противошокови мерки могат да бъдат използвани.

Публикувано на 14.05.2021 г.

..............................................................................................................................................

На 13 май в III ОУ „Д-р Петър Берон“ – Монтана се проведе състезание по безопасност на движение по пътищата на тема „Пазим себе си и другите на пътя”. Участие взеха  ученици от първи, втори и трети клас, разпределени в два отбора. Състезанието се проведе в три етапа – отгатване на гатанки по темата, редене на пъзел – пътен знак и правилно преминаване през пешеходни пътеки (съобразявайки се със сфетофари и пътни знаци). След оспорвана надпревара отбор „А“ се поздрави с успех и се класира на първо място. Всички състезатели бяха наградени с грамота.
Браво на всички участници!
 Използвайте придобитите знания в реални ситуации и пазете себе си и другите на пътя!

 

 

 

 

Публикувано на 13.05.2021 г.

..............................................................................................................................................

На 24.02.2021 г. се проведе училищният кръг от Националната викторина по Безопасност на движението по пътищата, „Да запазим децата на пътя“.
Участваха два отбора в състав:

  • Отбор „А“: Стивън Михайлов – 5 А клас, Магдалена Тодорова – 6 А клас, Силвана Димитрова - 7 А клас и Виктор Максимов – 7 А клас;
  • Отбор „Б“: Костадин Калончев – 5 А клас, Емили Валериева – 5 А клас, Рая Гоцина - 7 А клас и Майкъл Огнянов – 7 А клас.

Състезанието премина в три кръга. Победител бе отбор „Б“, който ще представя училището на общинския кръг на националната викторина.

Публикувано на 24.02.2021 г.

.........................................................................................................................................

В Трето ОУ „Д-р Петър Берон“ - Монтана, вече функционира новоизградена площадка по Безопасност на движението по пътищата в резултат от участието на училището в Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул Е) Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата.
Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ е ориентиран към възпитанието и обучението по безопасност на движението по пътищата (БДП). Изграждането на площадката ще доведе до подобряване качеството на знанията и уменията, свързани с обучението и възпитанието на децата и учениците за безопасност на движението по пътищата, както и до намаляване на броя и последствията от пътнотранспортните произшествия с участието на деца.

Публикувано на 15.02.2021 г.

...............................................................................................................................................

 

 

 


 

Обновено на 17.09.2021 г.


ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ 2022/2023 ГОДИНА

ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

ТУК

Публикувано на 16.09.2022 г.