Екипът на ДАБДП е разработил и предоставя на Вашето внимание двадесет и третото издание на информационния бюлетин за БДП, посветен на Първи юни - денят на детето - празник на децата по целия свят, който подчертава техните права, благополучие и обществена значимост.

ТУК

 

Публикувано на 28.05.2024 г.

Всяка година в резултат на инциденти по пътищата на страната стотици възрастни и деца губят  живота си ,  получават тежки наранявания и боледуват продължително. Значителен е и броят на пострадалите за цял живот.
  И тази година  в Световният ден за възпоменание на жертвите от ПТП, ние отдаваме почит и уважение към жертвите на пътя и казваме СТОП. 
СТОП на черната статистика.
  Този ден е време за размисъл и осъзнаване от ново отношение на култура на пътя, на осъзнаване , че безопасността на движениепо пътищата е споделена отговорностна всеки един от нас. 
   ПТП са резултат от човешки грешки, повечето от които биха могли да бъдат предвидени и избегнати.Нека всеки от нас  направи равносметка на собственото си поведение и дисциплина на пътя. За да има повече усмивки.

Тази година  20 септември е определен за Ден без загинали на пътя,в рамките на Европейската седмица на  мобилността. Ученици от нашето училище рисуваха по темата и чрез своите рисунки призоваха  всички да караме внимателно и разумно, защото безопасността е най – важна. На пътя животът е с предимство!
 
                

Важно е да знаем правата и задълженията си, когато използваме електрическите тротинетки като превозно средство в града!
Те са създадени, за да се придвижвате безопасно!
Винаги се стремете да се обезопасите максимално и да бъдете внимателен участник в движението!
Повече може да научите от видеото:
https://youtu.be/ev_6fw7apfo?si=RcUcAhTNMci5Yoqt
Велосипедистите са едни от най-уязвимите участници в движението.
Знаем ли как да се придвижваме безопасно с велосипед? Какви са най-често срещаните опасности и как да ги избегнем?
 https://youtu.be/EG4Ie6lkvjg?si=MhFGVVtfToo0EdUP
     Бъдете отговорни, спазвайте правилата за движение по пътищата и не забравяйте, че с действията си давате пример и възпитавате култура и социално-отговорното поведение на останалите участници в  движението.
Остани жив! Пази живота!

Публикувано на 20.09.2023 г.

...............................................................................................................................................

 

 

 


 

 


ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ 2023/2024 ГОДИНА

ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

ТУК

Публикувано на 15.09.2023 г.